Кабинетът се отказва от решението да бъде купен нов правителствен самолет.

...
Кабинетът се отказва от решението да бъде купен нов правителствен самолет.
Коментари Харесай

Правителството се отказа от покупка на нов самолет

Кабинетът се отхвърля от решението да бъде купен нов държавен аероплан. Това стана ясно по време на съвещанието на Министерския съвет.

„ Не ща да купуваме нов аероплан. Мъчно ми е за водачите, екипажите и за пасажерите. След това, който желае да купува “, съобщи министър председателят Бойко Борисов. 

Припомняме, че в началото на декември Министерският съвет реши, че ще бъде закупен нов държавен аероплан поради поредност от произшествия. За задачата държавното управление отпусна спомагателни 55 милиона лева на „ Авиоотряд 28 ” през 2020 година Средствата трябваше да отидат за пазаруването на нов аероплан и за създаване на хангар за предпазване и техническо обслужване. Решението за това беше взето на последното съвещание на държавното управление за 2019 г. 

Борисов коментира техническото положение на „ Фалкон “-а, който преди дни още веднъж имаше проблеми.

“Завчера отново отхвърли автопилотът на самолета. Не можем да кажем за какво. Сега отново отива на ремонт в Женева “, обясни министър председателят.

По думите му, с част от парите, заделени за нов аероплан, ще бъдат построени две спортни уреди в Пловдив - на „ Локомотив “-Пловдив и „ Ботев “ Пловдив. Сумата, която държавното управление ще отпусне за двете уреди е в размер на 37 млн. лв..  

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР